Galleria

Olohuoneen raikastus Töölössä

Nelihenkisen perheen olohuone kaipasi raikastusta, avaruutta ja lisää valoa. Talo on 40-luvulta, arkkitehtuuri kaunista ja isoista ikkunoista aukeaa mukavat näkymät, eli lähtökohdat olivat todella kohdillaan. Asunnossa on kuitenkin todella pienet neliöt joten kaikki nurkat otettiin tehokäyttöön ja kalusteet mitoitettiin tarkasti tilaan toimiviksi. Lapsiperheen arki on kiireinen ja työpäivät pitkiä, joten kaikkien kalusteiden pitää olla helppohoitoisia ja käytännöllisiä. Vanha sisustus oli todella tumma ja se tuntui ahdistavalta – tälle toivottiin nyt vastakohtaa ja siinä onnistuttiin hienosti.

Asiakkaan sanoin: ”Nyt tuntuu että kotiin tullessa syke laskee ja tulee rauhallinen olo.”

Olohuoneen laajennus

Tämän rivitalokodin asukkaiden kaikki lapset ovat lentäneet pesästä joten yksi makuuhuoneista voitiin hyvin muuttaa olohuoneeksi. Ruokailutilasta kaadettiin seinä, oviaukko laitettiin umpeen ja vanha vaatehuone sai jäädä sekalaisen tavaran säilytykseen. Vaatehuoneen tavallisen laakaoven tilalle suunnittelin vanhan puuoven joka muutettiin liukumekanismilla toimivaksi, jotta se ei veisi turhaa tilaa olohuoneesta. Vanhassa olohuoneessa oli takkavaraus olemassa, joten huoneen muuttaminen takkahuoneeksi oli melko yksinkertaista. Kaikki pinnat, tekstiilit ja suurinosa kalusteista uusittiin. Laajennuksen myötä kokonaisuus on ihanan valoisa ja avara.

Avaimet käteen -kaksion remontin suunnittelu ja toteutus

Tämän asunnon asukkaat eivät halunneet ottaa vanhasta asunnosta mukaan mitään vanhaa. Aikataulu oli myös tiukka joten he päättivät antaa koko projektin alusta loppuun asti ammattilaisten käsiin. Suunnittelin tässä kohteessa kaiken lattiasta kattoon, uusia valaistusratkaisuja myöden. Alkuperäinen lattia ja keittiö olivat hyvässä kunnossa joten niihin ei tarvinnut koskea, keittiöön vaihdettiin vain uusi mustaksi petsattu tamminen työtaso.

Omakotitalon remontti Hattulassa

Hattulalaiseen 70-luvun puolivälin omakotitaloon tehtiin kahden vuoden aikana mittava remontti. Kaikki tilat käytiin läpi viimeistä nurkkaa myöden ja päivitettiin tähän päivään. Valaistukseen panostettiin erityisesti kosteissa tiloissa. Lopputuloksena on laadukkaasti toteutettu ja aikaa kestävä koti pienelle perheelle.

Kellaritiloihin laajennettu valmennussali

Toiminnallista valmennusta ja fysioterapiaa tarjoava Jyväskyläläinen yritys laajensi toimintaansa kellaritiloihin. Kellarissa oli aiempina vuosikymmeninä ollut vain varastotiloja, joten mittava remontti oli tarpeen. Pieniin neliöihin tuli mahduttaa yksi terapiahuone, pukuhuone, aula sekä valmennustila. Visuaalisen ilmeen tuli sopia yhteen aiemmin suunnittelemani yläkerran fysioterapia-vastaanottotilojen kanssa. Lopputuloksen toivottiin olevan myös energisoiva ja tietenkin heijastavan yrityksen arvoja: ”Teemme ihmisistä onnellisempia hoitamalla kivut pois, vammat kuntoon ja auttamalla hyvinvoinnin ja suorityskyvyn huippuunsa”. Myös valaistukseen kiinnitettiin erityisen paljon huomiota, sillä tilaan tuleva luonnonvalo on lähes olematonta.

Pienen perheen kodin suunnittelu Hämeenlinnassa

Tämä talo ei ollut montaakaan vuotta vanha, kun perhe muutti sinne. Pinnat eivät kuitenkaan miellyttäneet eikä kalustuskaan ollut täysin perheen tarpeisiin nähden toimiva. Huoneisiin toivottiin myös piristystä väreillä. Koko talon seinäpinnat uudistettiin ja kalusteita siirrettiin paremmille paikoille. Valaistukseen kiinnitettiin luonnollisesti myös huomiota. Kokonaisuus täydentyi muutamilla valaisimilla ja viimeinen silaus tehtiin upeilla matoilla ja muilla tekstiileillä.

Kesämökki Hauholla

Tämä kesämökki on rakennettu 70-luvulla alunperin kunnan saunaksi ja mitään ei oltu päivitetty ennen tätä remonttia. Kaikki lattiasta kattoon oli kellastunutta mäntyä. Kaikki pinnat käsiteltiin ja kiinteät kalusteet uusittiin. Valaistusta mietittiin toiminnallisemmaksi epäsuorilla ja kohdevalaisimilla. Lisäksi hankittiin uusi vuodesohva. Muuten sisustusta piristettiin tekstiileillä. Vanhat räsymatothan lähestulkoon kuuluvat jokaiseen suomalaiseen kesämökkiin, joten niistä osa sai jäädä.

Kaksion sisustus

Tämän kohteen sisustuksen olenkin suunnitellut asiakkaan edelliseen kotiin. Tähän uuteen asuntoon kannettiin siis käytännössä vanhat tavarat sisään ja suunnittelin seinät niiden mukaan. Eteisen ja makuuhuoneen kalkkimaali luo mukavan tunnelman. Toki kalustesijoittelua tuumittiin muutama hetki asiakkaan kanssa yhdessä. Sen jälkeen tehtiin muutama ihana ja tarpeellinen hankinta, kuten upeat, mittojen mukaan teetetyt keittiön ja olohuoneen metalli-pellava verhot.

Nuorenparin keskustakaksio Jyväskylässä

Jyväskylän keskustassa sijaitsevassa, 2005 rakennetussa kerrostalokaksiossa on noin 65 neliötä ja kaksi asukasta. Kotiin toivottiin rentoa rouheutta ja toimivia ratkaisuja. Asunnossa päivitettiin seinäpinnat ja myös pieni osa kattoa tälle vuosikymmenelle. Kalusteet ovat monta vuotta hyvin asukkaita palvelleita, tänne uutena ostettuja tai kierrätyslöytöjä. Yksi tämän kodin lempipaikoista on ruokailuryhmän yhteyteen suunnittelemani vanhan asunnon parvekkeen sohva. Ruokapöydän ympärille mahtuu nyt kaikki kaverit samaan aikaan.

Ekaluokkalaisen huone

Tämän huoneen asukas kasvoi ulos prinsessaleikeistä ja ennen koulutaipaleen alkua tytön huone päivitettiin pienillä muutoksilla asukkaansa näköiseksi. Yksi seinä maalattiin, hankittiin uusi verho, matto, tauluja ja tyynyjä. Uusi hyllykkö kiinnitettiin koulukirjoja ja palkintoja varten, naulakko tehtiin saunan ovennupeista koulurepulle ja vaatteille.

Mainokset