Syksyn 2017 sisustamisen trendit

Kirjoitin syksyn sisustamisesta ja trendeistä Hämeenlinnalaisen sisustusliike Deco Timen blogiin. Deco Time on ihana pieni kauppa Hämeenlinnan keskustassa, mistä löytyy tekstiilejä, keittiötarvikkeita, julisteita, lyhtyjä ja kaikkea muuta kodin käyttöesinettä ja mukavaa tarviketta syksyn tunnelmointiin 🙂

Linkki juttuun: http://www.decotime.fi/trendit.html


”Syksy on sisustamisen parasta aikaa, silloin monella meistä iskee vakava sisustusvimma. Eikä ihmekään, elämä siirtyy ulkoa sisälle kelien viilentyessä ja iltojen hämärtyessä. Kodin lämmössä viihdytään, nurkat nähdään ehkä uusin silmin ja kodin kunnostaminen alkaa taas kiinnostaa. Mikäs sen mukavampaa kuin viettää pimentyviä iltoja kauniissa kodissa sohvannurkkaan käpertyen, pehmeiden tekstiilien ja tunnelmallisen valaistuksen keskellä, hyvässä seurassa maistuvan ruuan ja juoman kera.

Sisustustalot panostavat paljon syksyyn, silloin julkaistaan vuoden mielenkiintoisimmat uutuudet ja uudet trendit. Tämän syksyn trendit heijastelevat tätä maailman aikaa vahvasti. Elämän hidastaminen, kotona viihtyminen ja hyvinvointiin panostaminen ovat vahvasti esillä. Koti on meille suomalaisille tärkeä paikka, siellä vietetään paljon aikaa yksin ja yhdessä. On siis tärkeää myös panostaa tilojen toimivuuteen ja viihtyisyyteen.

Tänä syksynä värit tekevät edelleen vahvaa paluuta, trendisävykartta on laajentunut upeasti lämpimiin sävyihin. Syvä viininpunainen, petroli ja vihreä, puuterinen vaaleapunainen ja mausteinen keltainen ovat tämän syksyn sävyjä. Näitä terästetään mustilla yksityiskohdilla tai isommilla mustilla elementeillä. Kyllä, musta on jälleen uusi musta!

Materiaalit ovat nyt mahtavan monipuolisia ja kalusteissa näkyy paljon uusia muotoja. Erilaiset tekstuurit ja pinnat, kuten betoni, kalkki ja marmori ovat edelleen suosittuja. Kulta, messinki ja muut metallisävyt ovat kovassa huudossa kaikissa mahdollisissa sisustuksen yksityiskohdissa. Tekstiileissä näkyy paljon kuvioita ja materiaaleina villaa, samettia ja pellavaa on ilahduttavan paljon. 70-lukuun näkyy nyt paljon viitteitä. Vaalea puu on tullut takaisin jäädäkseen kalusteisiin.

Yksi sisustamisen megatrendi on viherkasvit ja suomalaiset ovat lähteneet tähän innolla mukaan. Viherkasvit suunnitellaan tarkasti istumaan kokonaisuuteen sävyn, muodon ja ruukun puolesta. Myös mummolan kukka-amppelit, seinäryijyt ja kukkapöydät ovat viimeistä huutoa nyt!

Skandinaavisessa sisustuksessa useamman vuoden pinnalla ollut todella valko-harmaa sisustus on pikkuhiljaa väistynyt pois trendikartalta, tilalle on tullut tummanpuhuvat sävyt ja tunnelmallisempi yleisilme. Tämä tarkoittaa puolestaan sitä, että sävyjen tummentuessa, valaistuksen monipuolisuuteen tulisi kiinnittää täällä pimeässä pohjolassa entistä enemmän huomiota, erityisesti nyt vuodenajan vaihtuessa ja valon vähentyessä.

Vaikka sisustustalot tuovat vahvasti esille uusien sesonkien sisustustrendejä, kaikissa trendeissä silti ehkä tärkeintä on osata poimia niistä eniten omaa silmää miellyttävät. Trendeihin olisi hyvä suhtautua inspiraation lähteenä, jolla voi pitää kodin raikkaana ja mielenkiintoisena. Samaan aikaan olisi hyvä muistaa jättää tilaa omalle persoonalle ja kerroksellisuudelle jotta oma koti tuntuu todella omalta.

Iloista ja tunnelmallista syksyä ja mukavia hetkiä sisustamisen parissa!

Terveisin, Annukka”

Mainokset

Ennen & jälkeen: Pienen WC:n remppa

Ennen & jälkeen – tarina muutama vuosi sitten suunnittelemastani pienestä vessasta!

Tykkään näistä pienien tilojen pähkäilemisestä, niissä pääsee miettimään jokaisen yksityiskohdan niin tarkasti. Tämä wc oli alkuperäisessä asussaan -80 luvulta, joten perusteellinen remppa oli tarpeen jo teknisen käyttöiänkin puolesta. Säilytystilaa oli paljon, jopa niin että sitä päätettiin karsia vähän, jotta saadaan pieni tila avaramman oloiseksi. Toisaalta uudet säilytysratkaisut on huomattavasti tehokkaampia, niin puuttuvia kaappeja ei enää kaipaakkaan.

wcennenjajälkeen2

 

Lattiaan valittiin upea kierrätyslasimosaiikki ja ehjälle seinälle laatan sävyyn sopiva tapetti. Tapettiseinällä oli ennen patteri, mutta sen korvasin lattialämmityksellä. Näin saatiin ehjä tapettiseinä ja mukava lämpö jaloille. Taso on käytännöllinen laminaatti, kauniilla puukuosilla. Seinä-wc on tänä päivänä jo vakioratkaisu – jo pelkästää siksi että se helpottaa siivoamista huomattavan paljon. Valaistusta parannettiin myös lisäämällä yleis- ja meikkausvaloa. Lisäksi tilaan tulee paljon luonnonvaloa, joten aina valoja ei edes tarvita.

wcennenjajälkeen1

19 wc valopeili

Wc:n remontti on aina yksi talon kalleimpia remontoitavia neliöhinnaltaan, joten suunnitteluun todella kannattaa panostaa. Hyvällä suunnittelulla vältytään isoilta virheiltä, ja kosteissa tiloissa on tärkeää että uudet ratkaisut kestää aikaa.

omakotitalon sisustussuunnittelu hämeenlinna

Tähän taloon tein ison kokonaissuunnitelman, joten varmaankin jatkoa seuraa muista tiloista ennen & jälkeen kuvien kanssa.

 

Kuka? Missä? Mitä? Miksi?

Annukka, Sisustussuunnittelija, asun ja teen töitä Hämeelinnassa ja sielä mihin auton nokka milloinkin vie. Rakastan matkustamista, sisustamista ja pihan laittamista. Oman suunnitelutoimiston perustin viisi vuotta sitten omasta intohimosta sisustamiseen.

Heti ensimmäiseen omaan kotiini muutettuani ymmärsin mitä haluan tehdä työkseni. Yhtäkkiä oman kodin neliöt eivät enää riittäneet, vaan halusin jatkaa sisustamista myös sen ulkopuolella. Tunne oli niin vahva, että päätin hankkia koulutuksen ja aloittaa työt suunnittelijana heti sen jälkeen. Sillä tiellä ollaan, joskin monta mutkaa ja täyskäännöstä matkanvarrella on tullut tehtyä. Yksi on kuitenkin pysynyt aina yhtä vahvana: oma intohimo luoda maailmasta kauniimpi, toimivampi, inspiroivampi huone kerrallaan.

Ostettiin vuosi sitten avomiehen kanssa oma talo, sieltä käsin pyöritän nykyään myös suunnittelutoimistoani. Tässä blogissa kerron vähän pintaa syvemmältä suunnittelijan arjesta, asiakkaideni valmiiden tilojen syntymisestä ja oman kodin rempasta. Tervetuloa mukaan!

sisustussuunnitteluhämeenlinna