Black Friday

Kukaan ei ole voinut välttyä Black Friday -kulutusjuhlan mainoksiin törmäämiseltä tänään, vai mitä? Hetken toki tänäkin vuonna itsekin harkitsin pienen alennuksen antamista suunnittelutöistä, vaikka se ei ole ollut tapanani kovin usein. Mutta aika nopeasti taas tajusin että eihän se olisi linjassa arvojeni kanssa…

Ensinnäkään en halua olla mukana kampanjassa, joka edistää kerskakulutusta. Teen itsekin hankintoja harvoin ja harkiten. Samaa periaatetta noudatan suunnittelutöissäni, eli suunnittelen kaikki tilat aina kestämään aikaa sekä tyylillisesti että laadukkaiden materiaalien myötä. On viimekädessä kuitenkin ekologisempaa ostaa kerralla miellyttävät ja aikaa kestävät kalusteet hyvin suunniteltuun kokonaisuuteen, kuin että ostelee joitakin uusia kalusteita vähän väliä siksi että kokonaisuus ei toimi.

Toisekseen mielestäni suomalaisia palveluyrittäjiä tulisi tukea kaikin mahdollisin tavoin, ettei työt karkaa lopullisesti digitalisaation myötä nettiin ja ulkomaille. Tekniikka tietty helpottaa minunkin työtä, mutta palvelu on kuitenkin aina todella henkilökohtaista, ja niin se kuuluu mielestäni ollakin, kun suunnitellaan ihmisten koteja eli tärkeintä paikkaa maailmassa. Netin välityksellä tilan tunnelmaa ei pysty täysin aistimaan, siksi haluankin aina ensitöikseni käydä tutustumassa tilaan ja asukkaisiin. Olisi siis ristiriitaista antaa (suhteellisen mitätön) alennus työstäni, kun en itsekään odota saavani alennusta arvostamiltani paikallisilta asiantuntijoilta.

Eli jatketaan paikallisten palveluyrittäjien tukemista vuoden jokaisena päivänä ja tehdään hankinnat pitäen mielessä maapallomme rajalliset resurssit. Ja ollaan ylpeitä siitä että pystytään omilla pienilläkin hankinnoilla luomaan työpaikkoja ja jakamaan onnellisuutta sekä muille että itsellemme! 🖤

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s