Syksyn 2017 sisustamisen trendit

Kirjoitin syksyn sisustamisesta ja trendeistä Hämeenlinnalaisen sisustusliike Deco Timen blogiin. Deco Time on ihana pieni kauppa Hämeenlinnan keskustassa, mistä löytyy tekstiilejä, keittiötarvikkeita, julisteita, lyhtyjä ja kaikkea muuta kodin käyttöesinettä ja mukavaa tarviketta syksyn tunnelmointiin 🙂

Linkki juttuun: http://www.decotime.fi/trendit.html


”Syksy on sisustamisen parasta aikaa, silloin monella meistä iskee vakava sisustusvimma. Eikä ihmekään, elämä siirtyy ulkoa sisälle kelien viilentyessä ja iltojen hämärtyessä. Kodin lämmössä viihdytään, nurkat nähdään ehkä uusin silmin ja kodin kunnostaminen alkaa taas kiinnostaa. Mikäs sen mukavampaa kuin viettää pimentyviä iltoja kauniissa kodissa sohvannurkkaan käpertyen, pehmeiden tekstiilien ja tunnelmallisen valaistuksen keskellä, hyvässä seurassa maistuvan ruuan ja juoman kera.

Sisustustalot panostavat paljon syksyyn, silloin julkaistaan vuoden mielenkiintoisimmat uutuudet ja uudet trendit. Tämän syksyn trendit heijastelevat tätä maailman aikaa vahvasti. Elämän hidastaminen, kotona viihtyminen ja hyvinvointiin panostaminen ovat vahvasti esillä. Koti on meille suomalaisille tärkeä paikka, siellä vietetään paljon aikaa yksin ja yhdessä. On siis tärkeää myös panostaa tilojen toimivuuteen ja viihtyisyyteen.

Tänä syksynä värit tekevät edelleen vahvaa paluuta, trendisävykartta on laajentunut upeasti lämpimiin sävyihin. Syvä viininpunainen, petroli ja vihreä, puuterinen vaaleapunainen ja mausteinen keltainen ovat tämän syksyn sävyjä. Näitä terästetään mustilla yksityiskohdilla tai isommilla mustilla elementeillä. Kyllä, musta on jälleen uusi musta!

Materiaalit ovat nyt mahtavan monipuolisia ja kalusteissa näkyy paljon uusia muotoja. Erilaiset tekstuurit ja pinnat, kuten betoni, kalkki ja marmori ovat edelleen suosittuja. Kulta, messinki ja muut metallisävyt ovat kovassa huudossa kaikissa mahdollisissa sisustuksen yksityiskohdissa. Tekstiileissä näkyy paljon kuvioita ja materiaaleina villaa, samettia ja pellavaa on ilahduttavan paljon. 70-lukuun näkyy nyt paljon viitteitä. Vaalea puu on tullut takaisin jäädäkseen kalusteisiin.

Yksi sisustamisen megatrendi on viherkasvit ja suomalaiset ovat lähteneet tähän innolla mukaan. Viherkasvit suunnitellaan tarkasti istumaan kokonaisuuteen sävyn, muodon ja ruukun puolesta. Myös mummolan kukka-amppelit, seinäryijyt ja kukkapöydät ovat viimeistä huutoa nyt!

Skandinaavisessa sisustuksessa useamman vuoden pinnalla ollut todella valko-harmaa sisustus on pikkuhiljaa väistynyt pois trendikartalta, tilalle on tullut tummanpuhuvat sävyt ja tunnelmallisempi yleisilme. Tämä tarkoittaa puolestaan sitä, että sävyjen tummentuessa, valaistuksen monipuolisuuteen tulisi kiinnittää täällä pimeässä pohjolassa entistä enemmän huomiota, erityisesti nyt vuodenajan vaihtuessa ja valon vähentyessä.

Vaikka sisustustalot tuovat vahvasti esille uusien sesonkien sisustustrendejä, kaikissa trendeissä silti ehkä tärkeintä on osata poimia niistä eniten omaa silmää miellyttävät. Trendeihin olisi hyvä suhtautua inspiraation lähteenä, jolla voi pitää kodin raikkaana ja mielenkiintoisena. Samaan aikaan olisi hyvä muistaa jättää tilaa omalle persoonalle ja kerroksellisuudelle jotta oma koti tuntuu todella omalta.

Iloista ja tunnelmallista syksyä ja mukavia hetkiä sisustamisen parissa!”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s